getuigenis - KINDERBEGELEIDER

WIDAD EN ELKE
kinderen bijstaan in hun ontwikkeling is waardevol.

Elke en Widad zijn kinderbegeleiders in groepsopvang Mut de Muis in Mechelen.

Elke is reeds 5 jaar in dienst, Widad 3 jaar. Elke maakte de overstap van het kleuteronderwijs naar de kinderopvang. Het werken met jonge kinderen geeft haar meer voldoening en ook de band met de ouders is super. Widad deed eerst een jaar ervaring op in het kinderdagverblijf en behaalde daarna haar diploma kinderzorg aan het CVO. Ze kon nadien meteen aan de slag in het kinderdagverblijf.

In ons kinderdagverblijf zijn er verschillende leefgroepen: baby’s, kruipers en peuters. We hebben in het kinderdagverblijf een individuele aanpak waarbij we inspelen op het ritme en de behoeften van de kinderen. De signalen van het kind aanvoelen, alsook veiligheid en geborgenheid bieden, zijn hierbij essentieel. Als kinderbegeleider zijn geduld, zorgzaamheid en enthousiasme belangrijke eigenschappen. Elke begeleidt de babygroep, Widad is het gezicht van de kruipers. Samen met de andere collega’s en onze leidinggevende zorgen we voor een zalige tijd van baby tot peuter. We werken dagelijks met de kinderen en begrijpen hun signalen en gedrag goed. We bouwen een band op gedurende hun eerste levensjaren. Het bijstaan van kinderen in hun ontwikkeling is een waardevolle dagtaak.
Ouders waarderen ons werk. Als de band goed is, durven ouders soms ook wel persoonlijke zaken te bespreken. De ouders bijstaan bij de opvoeding en werken aan vertrouwen is belangrijk want het kind is hun kostbaarste bezit. Communicatie is daarom heel belangrijk in de werking.

Diversiteit is een belangrijk onderdeel in onze werking van het kinderdagverblijf. Dat is één van onze kenmerken waar we voor gaan! We staan open voor diversiteit en willen dat iedereen zich welkom voelt bij ons. We leren veel van elkaar.

Ons werk in het kinderdagverblijf biedt veel afwisseling doordat kinderen doorschuiven van leefgroep. Daarnaast hebben we superfijne collega’s voor een babbeltje of bij eventuele vragen. Onder het personeel is er veel diversiteit aan culturen, ervaring en talenten. We zijn een beetje familie van elkaar. Onze laatste teambuilding was een schot in de roos en hielp om de band nog meer te versterken.  We zijn een goed team! Omdat je in een groot team werkt is er ook wat flexibiliteit mogelijk, bijvoorbeeld om te wisselen van uurrooster onder elkaar.

Momenteel is/zijn er 1 gelijkaardige vacature(s)

Bekijk ze nu

Vind je niet wat je zoekt? Je kan spontaan solliciteren.