getuigenis - Maatschappelijk werker

Janne
Dat ik deel uitmaak van een professioneel en gemotiveerd team geeft me vleugels!

Kan je jezelf even kort voorstellen?

Ik ben geboren en getogen in Bredene, al 23 jaar.  Een harde werker, maar evenzeer een pleziermaker.  Een goedlachse, sociale meid en zoals mijn vrienden zouden zeggen: ‘een babbeltrien’.

Wat doe je precies binnen Bond Moyson?

Ik ben maatschappelijk werker binnen de dienst maatschappelijk werk - regio Bredene/ Oudenburg.

Wat is je takenpakket? Hoe ging verliep de opstart ?

Ik kreeg een degelijke opleiding en werd op een warme en correcte manier wegwijs gemaakt in de wetgeving, de aanpak, de administratie, de mogelijkheden… Nog altijd kan ik op veel ondersteuning rekenen, er is onvoorwaardelijk veel zorg voor het personeel. 

Er is een goede samenwerking met de collega’s, maar ook met andere (sociale) diensten die met ons contact opnemen wanneer mensen hulpvragen hebben. Als maatschappelijk werker bij de Bond Moyson ben je verantwoordelijk voor een bepaalde regio. Je helpt bij vragen en/of problemen en staat in voor het aanvragen van verschillende tegemoetkomingen vb. de mantelzorgpremies, Zorgbudgetten in het kader van de Vlaamse Sociale Bescherming, integratie tegemoetkoming…  Problemen leggen heel wat druk op mensen. Een luisterend oor, helpen zoeken naar oplossingen, samenwerkingen uitbouwen… zijn zaken die opnieuw perspectief kunnen bieden.

Wat zijn de leukst elementen uit je job?  Wat geeft je energie?

Ik probeer alles positief aan te pakken. Je kan mensen helpen bij het verkrijgen waar ze recht op hebben maar even belangrijk is dat je hen het gevoel geeft dat ze er niet alleen voor staan.  Ook het feit dat ik deel uitmaak van een professioneel en gemotiveerd team geeft me vleugels!

Momenteel is/zijn er 2 gelijkaardige vacature(s)

Bekijk ze nu

Vind je niet wat je zoekt? Je kan spontaan solliciteren.