getuigenis - ONTHAALOUDER

INGE
Het grote voordeel is de combinatie met mijn gezinsleven.

Na jarenlange ervaring in een zelfstandig kinderdagverblijf en de geboorte van mijn tweede kindje startte ik in 2015 als onthaalouder bij De VoorZorg. Een bewuste en weloverwogen keuze. Ik vang thuis kinderen op van 0 tot 3 jaar. Kindjes iets bijleren in hun ontwikkeling is mijn streefdoel. Het werk van een onthaalouder is zeer afwisselend. Het verveelt niet en het werken met kinderen houdt me jong.

Als onthaalouder bij De VoorZorg kan je rekenen op ondersteuning van de dienst. Zo heb ik steeds een aanspreekpunt om op terug te vallen. Vanuit de dienst komt er regelmatig iemand op bezoek om te horen hoe het gaat in mijn opvang. Daarnaast organiseren ze regelmatig opleidingen waar je in contact komt met andere onthaalouders. Zo leer ik onthaalouders uit de buurt kennen.

Het grote voordeel is de combinatie met mijn gezinsleven. De opvang gebeurt in mijn eigen woning waardoor ik mezelf niet hoef te verplaatsen en mijn werkrooster kan afstemmen met de zorg over mijn eigen schoolgaande kinderen. Zij ervaren dit als een serieus pluspunt omdat je er steeds kan zijn voor hen, bijvoorbeeld in schoolvakanties.

De kleinschaligheid en het familiale karakter zijn volgens mij de grote troeven van gezinsopvang. De kinderen staan bij mij centraal. Je bouwt snel een hechte band op met de ouders en hun kinderen zodat ze de opvang ervaren als een tweede thuis. De waardering van de ouders is leuk maar het belangrijkste is dat de kinderen graag naar mij komen. Dat is het mooiste compliment en zorgt ervoor dat ik dagelijks met veel plezier opsta om mijn werkdag te starten.

Momenteel is/zijn er 1 gelijkaardige vacature(s)

Bekijk ze nu

Vind je niet wat je zoekt? Je kan spontaan solliciteren.