getuigenis - Stafmedewerker vorming en beleid

Liesbet
Ik heb van veel dingen mogen proeven.

In 2006 ging ik als vormingsmedewerker aan de slag bij de dienst Kinderzorg. Het was mijn verantwoordelijkheid om vormingspakketten op maat uit te werken voor onze onthaalouders. ’s Avonds ging ik de baan op om over heel Vlaanderen opleiding te geven. Mijn uren waren dus erg flexibel. Er waren zelfs collega’s die dachten dat ik halftijds werkte, omdat ik zo weinig op bureau was!

Ik heb deze job heel graag gedaan. Ik voelde een zekere drive. Ik had het gevoel dat ik mijn ei kwijt kon in mijn opleidingen. Ik ging dan ook graag aan de slag met beeld- en filmmateriaal om een fijne en educatief onderbouwde opleiding in elkaar te steken. Ook kreeg ik de kans om de opleiding ‘Train the trainer’ te volgen. In deze opleiding leer je de kneepjes van het vak. Veel tips en tricks heb ik kunnen integreren in mijn opleidingen.

In 2013 ging een collega met pensioen en mocht ik haar taken overnemen. Vanaf dan was ik stafmedewerker kinderopvang. Ook in deze job kon ik zelfstandig en autonoom werken. Ik kreeg de vrijheid om projecten op te starten en die van A tot Z uit te bouwen. In deze job is het belangrijk om opportuniteiten te zien en om maatschappelijk geïnteresseerd te zijn. Zo hebben we meegewerkt aan een project om het statuut van onthaalouders te verbeteren. Er werd geluisterd naar de wensen van de onthaalouders, onderzocht welke statuten in aanmerking komen en wat de voor- en nadelen zijn, we namen deel aan overleg met de vakbonden, met Kind en Gezin … Doordat dit project een grote maatschappelijke relevantie heeft, ligt het me nauw aan het hart.

Ik vind het fijn om in een grote organisatie te werken. Ik heb hier veel kansen gekregen en heb van veel dingen mogen proeven. Ondertussen weet ik waar ik sterk in ben en wat ik graag doe. Ik ben dan ook heel blij dat ik binnenkort de kans krijg om door te groeien naar een nieuwe functie.

Momenteel zijn er geen gelijkaardige vacatures

Vind je niet wat je zoekt? Je kan spontaan solliciteren.