getuigenis - Verantwoordelijke Internationale Overeenkomsten

Hilde
Ik ben fier op mijn loopbaan van meer dan 30 jaar

Toen ik op zoek ging naar mijn eerste job heb ik selecties meegedaan bij de VoorZorg in Antwerpen. Omdat mijn ouders reeds bij het ziekenfonds werkten was de organisatie me niet onbekend. Alhoewel ik nooit verwacht had binnen de administratie te werken werd ik toch aangenomen als dossierbeheerder verzekerbaarheid, mijn eerste job. Na 13 jaar in Antwerpen heb ik de stap gezet naar Brussel waar ik support werd op de dienst Verzekerbaarheid. Ondertussen ben ik doorgegroeid tot verantwoordelijke Internationale Overeenkomsten. Ik heb met andere woorden de organisatie nooit verlaten en mag ondertussen fier zijn op een loopbaan van meer dan 30 jaar.

Onze dienst Internationale Overeenkomsten bestaat uit 9 personen en is verantwoordelijk voor drie domeinen: gezondheidszorgen, uitkeringen en verzekerbaarheid. Wij zorgen voor alle dossiers die te maken hebben met personen die werken in het ene land en wonen in het andere land. Het is zeer gevarieerd werken omdat er verschillende overeenkomsten bestaan. We hebben naast de EER-landen ook nog enkele bilaterale overeenkomsten. We hebben een zeer dynamisch team, alhoewel elk zijn eigen verantwoordelijkheden heeft springen we steeds voor elkaar in over de landstalen heen.

Mijn taak als verantwoordelijke van de dienst is om het team te stimuleren, aan te sturen en te ondersteunen. Dit geeft me enorm veel energie. Daarnaast geef ik af en toe opleiding aan nieuwe collega’s en ben ik contactpersoon voor onze ziekenfondsen. Wij proberen hen zo goed mogelijk te ondersteunen en steeds de meest correcte en nieuwe informatie aan te bieden. Ten slotte vertegenwoordig ik ons ziekenfonds bij organen zoals het RIZIV, NIC en de overheid. Het is een zeer uitdagende functie met veel afwisseling.

Ik ben fier om voor ons ziekenfonds te werken. De sociale zekerheid is een heel mooi systeem waar ik volledig achter sta. We zijn uniek in Europa en daar mogen we trots op zijn. Maar elk ziekenfonds heeft zijn eigen speerpunten, wij zetten ons onder andere hard in voor het verdedigen van de rechten van de leden. De waarden die hier leven zijn me van thuis uit met de paplepel meegegeven en draag ik in het hart. We zijn daarnaast ook een heel sociale werkgever voor de eigen werknemers. De balans werk privé zit goed en er is veel flexibiliteit op alle vlakken. We zijn er altijd voor elkaar.  

Momenteel is/zijn er 2 gelijkaardige vacature(s)

Bekijk ze nu

Vind je niet wat je zoekt? Je kan spontaan solliciteren.