getuigenis - Adviserend verpleegkundige

Els Vereecken
Ik hoop dit nog lange tijd te kunnen doen

Sinds juni 2019 ben ik tewerkgesteld als adviserend verpleegkundige bij Bond Moyson West – Vlaanderen. Ik werd met open armen ontvangen binnen een warm team dat bestaat uit adviserende artsen, een adviserend psycholoog en mijn collega adviserend verpleegkundige. Zij hebben me eigenlijk heel goed begeleid en wegwijs gemaakt in de werking van de dienst adviserende artsen. Al snel voelde ik er me er “thuis” en klaar om zelfstandig aan de slag te gaan. Ikzelf volg de leden op van Noord West -Vlaanderen. Daaronder mag je Oostende, Brugge en een deel van Kortrijk verstaan.

Mijn hoofdtaak als adviserend verpleegkundige is me inzetten op re-integratie op de arbeidsmarkt. Onze leden komen op 12 weken arbeidsongeschiktheid bij mij op consultatie. Tijdens dat consult leg ik een eerste hand aan het medisch dossier. Ik voer een kort anamnese gesprek en tracht zo een beeld te krijgen van de huidige gezondheidstoestand. Vooral hun huidige klachten en beperkingen zijn belangrijk voor het dossier. Als laatste ga ik na wat hun beroepsloopbaan is en welke studies zij hebben afgelegd. Aan de hand daarvan tracht ik een eerste inschatting te maken of er reeds gesproken kan worden over re-integratie.

Als er op termijn kan ingezet worden op re-integratie, kan ik bij de meeste mensen uitleg geven en aansturen progressief het werk te hervatten. Daarnaast kan ik, in samenspraak met de adviserend arts, inzetten op een re-integratie traject bij de huidige werkgever of via de VDAB. Naast de leden informeren, doorverwijzen en opstarten van re-integratie, ga ik hen samen met de adviserend-artsen nauw opvolgen. We beluisteren dan hoe het progressief werken gaat, kan er eventueel opgedreven worden in het aantal uren, hoe verlopen de gesprekken bij de GTB bemiddelaar, …

Er zijn heel veel mensen die niet weten wat er een allemaal mogelijk is binnen het concept van re-integratie op de arbeidsmarkt. Het geeft mezelf heel veel voldoening mensen hierin iets bij te brengen. Voor heel veel van hen zorgt dit voor een vorm van geruststelling. Niet alleen een geruststelling om te weten wat er allemaal mogelijk is, maar ook een geruststelling dat wij hen hierin kunnen begeleiden en opvolgen. Ook de goede samenwerking en vlotte onderlinge communicatie tussen de verschillende collega’s vind ik heel fijn en belangrijk.

Ik werk nu iets meer dan een jaar en half als adviserend verpleegkundige voor Bond Moyson West-Vlaanderen en heb eigenlijk nog geen spijt gehad van mijn keuze te veranderen van job. Ik doe mijn werk met heel veel plezier en voldoening en hoop dit nog lange tijd te kunnen doen.

Momenteel is/zijn er 1 gelijkaardige vacature(s)

Bekijk ze nu

Vind je niet wat je zoekt? Je kan spontaan solliciteren.