getuigenis - Maatschappelijk werker

Chantal
Het contact met mensen zou ik niet kunnen missen.

Het contact met mensen? Ik zou het niet kunnen missen! Ik haal veel energie uit het omgaan met mensen en het vertrouwen dat ze me geven. Ik geef om mensen en wil een luisterend oor zijn.

Op onze Dienst Maatschappelijk Werk (DMW) werken we laagdrempelig. Mensen komen gemakkelijk en met heel uiteenlopende vragen bij ons binnen. We proberen een zo goed mogelijk antwoord op deze vragen te formuleren. We kijken ook altijd verder dan de initiële vraag. Door te luisteren naar het verhaal van mensen ontdekken we ook andere behoeftes of wensen. Ook hierbij willen we hen zo goed mogelijk ondersteunen.

Uiteenlopende vragen maken ons werk heel gevarieerd. Je weet nooit wat de dag je brengt. Soms begeleiden we bij complexe situaties, of geven we informatie en hulp bij het aanvragen van tegemoetkomingen en voordelen, indien nodig verwijzen we gericht door naar meer gespecialiseerde diensten … Ik hou van deze afwisseling.

Ondertussen werk ik al 31 jaar bij Bond Moyson. Ik sta achter de waarden van onze organisatie. Ik geloof in solidariteit. Bovendien krijgen we de vrijheid en het vertrouwen om ons werk zelf te organiseren. Ik ben bijvoorbeeld een vroege vogel en start mijn werkdag rond 7.45 uur. Dan neem ik de tijd om ontvangen e-mails te beantwoorden. En om 9.00 uur sta ik klaar om de eerste mensen te ontvangen.

Mijn grootste drijfveer? Dat ik echt kan helpen! Onlangs kwam er een dame bij me en ze vertelde dat haar partner dementerend was. Samen met haar ben ik op zoek gegaan naar manieren om de zorg voor haar partner te verlichten. Sinds kort komt er hulp aan huis en gaat haar partner naar de dagopvang. Ook op financieel vlak heb ik haar kunnen helpen. Je ziet haar helemaal opfleuren. En dat geeft heel veel voldoening!

Momenteel is/zijn er 1 gelijkaardige vacature(s)

Bekijk ze nu

Vind je niet wat je zoekt? Je kan spontaan solliciteren.