getuigenis - Support - Business Analist

Karen
Wetgeving en sociaal contact … de ideale combinatie voor mij.

Tijdens mijn opleiding ‘Maatschappelijk Werk’ sprak de combinatie van het sociale en het technische, wetgevende aspect van de opleiding me aan. De job van support is me dan ook op het lijf geschreven. Ik mag me verdiepen in wetgeving en bovendien heb ik veel sociaal contact. De ideale combinatie voor mij!

Als support op onze hoofdzetel heb ik een ondersteunende functie. De collega’s in de ziekenfondsen zijn mijn interne klanten. Hebben ze vragen of problemen? Dan kunnen ze bij mij terecht. Het is mijn taak om hen te ondersteunen door het nodige uit te zoeken en een goed antwoord te formuleren.

In onze organisatie zijn er 2 soorten supports. De hoofdtaak ‘ondersteuning bieden’ is dezelfde, maar de insteek is anders. De supports die werken voor het departement informatica bieden ondersteuning bij het gebruik van onze software, die trouwens in huis ontwikkeld wordt. De supports uit de andere departementen bieden ondersteuning bij vragen over de wetgeving.

Naast ‘ondersteuning bieden’ is het de taak van een support om de collega’s te informeren bij wijzigingen in respectievelijk software of wetgeving. Je werkt dan handleidingen of informatieteksten uit en geeft indien nodig opleidingen. De supports informatica worden ook betrokken bij het testen van de aanpassingen aan de software. Kortom, een heel gevarieerde job met diverse contacten.

Enkele jaren geleden kreeg ik de kans om door te groeien. Nu combineer ik de job van support met die van business analist. Wanneer onze software aangepast moet worden is het mijn taak om een grondige informatieanalyse uit te werken. In overleg met de eindgebruiker breng ik de verschillende stappen van het proces in kaart en denk ik na over een logische flow. Deze analyse bespreek ik met de collega’s van informatica. Ook hier komt veel overleg en dus veel sociaal contact bij kijken.

Ik voel dat ik steeds meer een expert word in de materie. Het wordt steeds makkelijker om oplossingen te vinden en ik kan collega’s vlotter helpen. Daar haal ik veel voldoening uit!

Ondertussen werk ik 9 jaar voor onze organisatie. Ik voel me hier gewoon goed. Ik doe mijn job graag, ik hou van het sociaal contact in mijn job, de materie interesseert mij, ik heb fijne collega’s … Binnenkort is het weer tijd voor onze jaarlijkse teambuilding. We gaan karten met de dienst. Dat heb ik nog nooit gedaan … spannend!

Momenteel is/zijn er 3 gelijkaardige vacature(s)

Bekijk ze nu

Vind je niet wat je zoekt? Je kan spontaan solliciteren.